Новини
Події

На Хмельниччині 200 євро не врятували нетверезого водія

Шепетівською місцевою прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт відносно мешканця Полонного, який, намагаючись ухилитись від адміністративної відповідальності, спробував підкупити правоохоронця. Вказаний громадянан у стані алкогольного сп’яніння керував транспортним засобом. Коли працівники поліції виявили цей факт, нетверезий водій, розуміючи відповідальність, яка настає у разі вчинення цього правопорушення, для уникнення адміністративного стягнення  запропонував поліцейському неправомірну вигоду в розмірі 200 євро.

Про таку пропозицію працівник поліції повідомив керівництво та співробітників Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України. Злочин викрито, а кошти неправомірної вигоди в сумі 200 євро вилучено.
За вказаним фактом на підставі заяви правоохоронця Шепетівським відділом поліції Головного управління Національної поліції в області розпочато кримінальне провадження.
Як повідомив керівник місцевої прокуратури Іван Комар, обвинувальний акт у кримінальному провадженні за частиною 3 статті 369 (пропозиція та надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище) Кримінального кодексу України направлено для розгляду до суду.
Довідково: санкція інкримінованого злочину передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.
 Інформація прес-служби прокуратури Хмельницької області

Автор: Алла Самойленко