Новини
Події

На Хмельницькій АЕС підвели підсумки конкурсу учнівських рефератів

В рамках регіонального конкурсу «Атомна енергетика і ми» визначено юних науковців, які представили роботи ядерно-енергетичної тематики.

У ХХІІ конкурсі рефератів взяли участь старшокласники території розташування АЕС із міст Славути, Нетішина, Ізяславського, Славутського та Шепетівського районів Хмельницької області.

Рішенням журі, до складу якого увійшли представники відділу охорони навколишнього середовища, навчально-тренувального центру, молодіжної організації та відділу роботи з громадськістю і ЗМІ Хмельницької АЕС, було визначено кращі роботи конкурсу рефератів «Вступ в атомну енергетику».

Перше місце розділили старшокласниці Славутського та Шепетівського районів. Учениця Берездівського НВК Оксана Стецюк, яка презентувала роботу про розвиток теорії атома розділила перше місце із Аліною Ковальчук із Ленковецької ЗОШ, яка пов’язала розвиток атомної енергетики із енергетичною незалежністю держави.

Варто зауважити, що учні даних навчальних закладів вже не вперше беруть участь в  конкурсі. Завдячуючи зусиллям вчителя фізики Берездівського НВК Ванди Прокопченко, старшокласники даного закладу активно долучаються до написання наукових робіт та проводять свої дослідження в ядерній галузі.

Другу сходинку посіли старшокласники загальноосвітніх шкіл міста Славути. Учень ЗОШ №7 Микола Левін у своїй роботі проаналізував основні фактори за і проти атомної енергетики, представник ЗОШ №1 Дмитро Пермінов зупинився на проблемах атомної енергетики та шляхах їх вирішення.

Своє бачення розвитку атомної енергетики представив і учень Судилківської ЗОШ Шепетівського району Богдан Тригубець, який став третім. Нагадала присутнім про історичні події початку будівництва Хмельницької АЕС, затоплене село Дорогоща, де нині знаходиться водойма-охолоджувач, нетішинка Людмила Яцюк, яка також посіла третє місце.

За словами члена журі, начальника еколого-хімічної лабораторії відділу охорони навколишнього середовища ВП ХАЕС Олександра Голода, який оцінює роботи учасників вже більше десяти років, учнівська молодь цьогоріч продемонструвала високий рівень знань, тому було важко визначити найкращих.

Юні науковці висловлювали свою думку, набували досвіду публічної дискусії та отримали багато нової інформації для поглиблення своїх знань в галузі атомної енергетики.

Автор: Тетяна Новак