Новини
Події

У Хмельницькому Військова служба правопорядку запросила на екскурсію дітей

Учні НВК №4 днями побували в гостях у Військової служби правопорядку у Хмельницькому. Школярі отримали рідкісну можливість побачити на власні очі, як живуть і тренуються військовослужбовці.

Для дітей провели екскурсію по основних об’єктах військової частини, розповідаючи, як тут несуть службу. Школярі дізнались, як військові тренуються, відпрацьовуючи елементи стройової та бойової підготовки, де і як відпочивають.

«Такі гості в не бувають нечасто, – каже начальник штабу – перший заступник начальника Хмельницького зонального відділу Військової служби правопорядку полковник Олексій Бєхтєрєв. – Однак зустрічі з дітьми важливі, бо покликані виховати у них почуття обов’язку громадянина країни».

Військовослужбовці ознайомили школярів із зразками зброї, що використовується під час виконання службових завдань. Учні випробували свої сили у подоланні окремих ділянок єдиної смуги перешкод, побували у тренувальному бліндажі. А ще – спробували справжньої солдатської каші.

Військові кажуть, що на таких заходах учні мають змогу задавати питання та отримувати відповіді, а головне – відчути себе на якусь мить захисниками.

Автор: Тетяна Новак