Новини
Суспільство

Команда «За конкретні справи» вшановувала ветеранів

Пам’ятати, а головне дбати про тих, хто виборов Велику перемогу у Другій світовій війні – обов’язок кожного, переконані у команді політичної партії «За конкретні справи». Відтак вже стало традицією навідуватися в гості до учасників страшних подій  1939-1945 років на передодні Дня Пам’яті та Примирення та Дня Перемоги.

Не оминути жодного з тих, хто й досі у  снах бачить страшні бої за рідну землю намагались народні депутати України Олександр Герега та Андрій Шинькович разом з депутатами місцевих органів влади та активістами команди «За конкретні справи».

«Нажаль, з кожним роком ветеранів Другої  Світової війни все менше, та допоки вони живі ми маємо дбати про них, намагатися змінити щось в кращу сторону аби вони відчували та розуміли, що не дарма ризикували собою, воювали та розбудовували нашу країну. Наша команда політичної партії «За конкретні справи», її лідер народний депутат України Олександр Герега – намагаємося постійно підтримувати та розвивати ветеранські організації, організовуємо зустрічі з учасниками бойових дій, та дітьми війни», – зазначає народний депутат України Андрій Шинькович.

На щастя маємо сьогодні і тих воїнів котрі можуть розповісти не лише подробиці та героїзм українців у Другій Світовій.

«Чимало довелось побачити та пережити, дві війни та страшний голод 32-33 років. Маю щасливу долю бачити сьогодні своїх внуків та правнуків – і за те щоб вони жили під мирним небом, при можливості і зараз би не шкодував себе та йшов відстоювати рідну Україну на схід, та здоров’я вже не те»,  – втираючи сльози  розповідає ветеран Іван Петрович Макарчук з села Окіп Білогірського району.

Не з порожніми руками приходили вітати ветеранів. Продуктові набори з усім необхідним дарували кожному ветерану.

«Нажаль, всі ми добре розуміємо, що ціни у магазинах ростуть, а пенсії нажаль майже не змінюються, тому ми вирішили традиційно забезпечити наших ветеранів най необхіднім, аби хоч якось долучитися до їхнього свята та зменшити їхні витрати. І приємно, що наші сивочолі герої з посмішками зустрічають нас, діляться спогадами воєнних часів та пригадують вже наші спільні перемоги, заходи та справи», – ділиться враженнями від спілкування з учасниками бойових дій Другої Світової війни, депутат Хмельницької обласної ради Уляна Ткаченко.

Депутат Хмельницької обласної та міської ради теж долучилися до святкових заходів, не лише вшанували пам’ять тих воїнів котрих вже немає серед живих.

Вадим Лозовий відвідав урочисті мітинги в Старокостянтинові, Летичеві та Віньківцях. Дякував живим ветеранам та закликав молодь шанувати героїв, берегти історію та творити її.

«Ви щасливі діти, як і ми дорослі – ми ще з уст своїх рідних та близьких можемо почути історичні довідки героїзму наших прадідів та дідів. Це люди, котрих ми маємо шанувати, дбати про них та наслідувати. Сьогодні чимало українців знову мусять відстоювати цілісність, незалежність та свободу рідної України. Ми разом з вами маємо докласти максимум зусиль, аби сьогодні припинити це страшне кровопролиття, ми маємо зробити усе можливе, аби підростаючі покоління не допустило страшних помилок – наслідками яких може бути війна. Шановні ветерани, від нашої команди «За конкретні справи» від її лідера народного депутата України Олександра Гереги, від кожного українця – низький уклін Вам, довгих років життя – світлого та процвітаючого майбутнього Вам та Вашим нащадкам», – зазначив голова фракції «за конкретні справи» в Хмельницькій обласній раді Вадим Лозовий.

Попри страх та ризик, котрі довелось пережити ветеранам, вони з посмішкою розповідають про мить, яка найбільше запам’яталась – оголошення про перемогу над фашизмом, пам’ятають і перший свій бій, і перші втрати – здавалося б лише вчора повернулись із фронту. Та найбільше благають сьогоднішнє покоління, представників влади – зупинити кровопролиття на Сході та повернути синів України з окопів додому живими.

Автор: Адміністратор сайту