Новини
Події

У Хмельницькому поліція виявила чоловіка із забороненою символікою

 

9 травня у Хмельницькому працівники поліції зафіксували факт порушення українського законодавства, пов‘язаного із забороною використання окремих атрибутів радянської символіки.
Зокрема, на масовий захід з вшанування загиблих під час Другої світової війни, який проходив біля Вічного вогню, прийшов молодий чоловік із яскраво-червоним наплічником, прикрашеним великим гербом Радянського союзу надписом «СССР» та георгіївською стрічкою, чим викликав обурення з боку громадських активістів, присутніх на покладанні квітів.
Запобігти бурхливому конфлікту між 32-річним хмельничанином та активними представниками громадськості вдалося членам комунікативної антиконфліктної групи поліції. Правоохоронці роз‘яснили чоловікові, що використані ним аксесуари є заборонені в Україні, ы передали патрульним, які доставили його до Хмельницького відділу поліції для з‘ясування усіх обставин події.
На даний момент вирішується питання про внесення відомостей про подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Попередня правова кваліфікація – ч.1 статті 436-1 Кримінального кодексу України (виготовлення, поширення, а також публічне використання символіки комуністичного, націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів). Наразі ведеться збір доказової бази та опитування свідків.

Автор: Адміністратор сайту