Новини
Спорт

На два дні Хмельницький перетворився в осередок бразильського джиу-джитсу

Понад два десятки українських команд та гості з Білорусі – до Хмельницького з’їхалися сотні спортсменів. На два дні місто перетворилося у осередок бразильського джиу-джитсу. За цей час у місті відбулися одразу два чемпіонати. Перший – спаринги у кімоно, другий – у шортах.
Практично усі свої поєдинки хмельничанка Настя провела з хлопчиками. До певного віку вони б’ються разом. Дівчинка каже, – важко, втім мрія того варта.
А ось Вова Кирик, чи не наймолодший учасник чемпіонатів, приїхав з Рівненщини. Зізнається, більше подобається виступати у шортах, аніж у кімоно. Каже, так якось зручніше. До того ж, каже хлопчик, на подібних чемпіонатах вперше. Звісно, сподівається на перемогу, втім, головне – досвід. А ось участю завдячує своєму тренеру Ользі Скиданюк.
На турніри представник Рівного привезла п’ятеро вихованців. Розповідає, які настанови дає дітям перед поєдинками.
Ігор Стояновський представляв дві команди. Перша – з Кам’янця-Подільського, друга – з Хотина. Розказує, як готує дітей до відповідальних поєдинків.
У чемпіонаті у кімоно вихованці Олександра Кулакова участі не брали. Для команди з Луцька більш цікаві спаринги у шортах.
Аби прибути на чемпіонати, не одну сотню кілометрів подолали гості з-за кордону. З Білорусі до Хмельницького Ігор Чаплінський привіз сімнадцять бійців. Каже, приїхали і себе показати і на інших подивитися.
Наступного року, сподіваються організатори, гостей з-за кордону буде більше. А цього року, завдяки білорусам, всеукраїнський чемпіонат можна назвати міжнародним.
Подробиці – у сюжеті каналу Ексклюзив

Автор: Тетяна Новак