Новини
Суспільство

У Меджибізькій фортеці на «Ніч музеїв-2017» хмельницькі кінологи проведуть показові виступи

Спеціальну програму до Всесвітнього дня музеїв та проведення масового культурно-просвітницького заходу «Ніч музеїв у Меджибізькій фортеці» у рамках акції «Європейська ніч музеїв» підготували у Державному історико-культурному заповіднику «Межибіж». Її родзинкою стануть виступи службових собак, яких готують інструктори Департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення ДФС з Хмельницького.
Також долучаться до показів фахівці Державної кримінально-виконавчої служби, Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького та Національної поліції України.
«Вірні чотирилапі помічники охоронців правопорядку та культурної спадщини з 15:00 до 16:00 13 травня у Меджибізькій фортеці в рамках проекту «Ніч музеїв-2017» проведуть показові виступи у складі кінологічних команд чотирьох відомств», – повідомив організатор заходу Ігор Западенко.
Службові собаки під керівництвом досвідчених інструкторів продемонструють навички слухняності, вправність у знаходженні правопорушника серед групи громадян, пошук та виявлення «контрабанди» у багажі чи матеріалів «забороненого вмісту».
Буде тут і яскрава робота службових митних собак з пошуку наркотичних засобів у багажі активним методом позначення пошук та виявлення тютюнових виробів у багажі пасивним методом позначення.

Джерело km.sfs.gov.ua

Автор: Алла Самойленко