Новини
Дозвілля

У Шепетівці діти збирали кошти на пам’ятну дошку загиблим військовим

Минулого тижня у Шепетівській ЗОШ  №6 організували та провели вже традиційний благодійний ярмарок «Грані добра». Цьогоріч уся шкільна родина долучилась до збору коштів на виготовлення, встановлення та відкриття пам’ятної дошки випускниками ЗОШ №6 Олександру Тимошишину та Андрію Біленькому, котрі загинули в зоні АТО.

Всіх, хто завітав цього дня до школи, гостинно зустрічали вбрані в українські костюми господині разом зі своїми учнями. У кожного, хто заходив до приміщення, одразу піднімався настрій. Щирі українські пісні та жарти надавали ярмарці колориту, святковості і неповторності.

На один день подвір’я школи перетворилося на маленький ринок. На ярмарку виставили пиріжки, тістечка, печиво, торти, рулети та інші смаколики. Атмосфера на солодкому ярмарку була невимушеною і жвавою. Скрізь лунав гамір, жарти, пісні. Купці та продавці створили справжню атмосферу ярмаркового дійства. Школярі у різний спосіб запрошували до свого столу, рекламували товар, у який було вкладено часточку душі. Домашню випічку з особливим азартом розкуповували усі присутні: школярі та їх батьки, працівники школи, гості, мешканці мікрорайону.

Крім того, для усіх працювали майданчики розваг: плетіння кіс «Українська краса», фейс-арт «Патріотичні щічки», майстер-клас з плетіння браслетиків, безпрограшна лотерея «З добром для усіх!», роледром  «Сучасна молодь». А «Козацький курінь», який організували козачата 6-Б класу, гостинно пригощав усіх кулішем.

Вихованці гуртка «Юний стрілець» запрошували хлопчаків спробувати свою сили у влучності в імпровізованому тирі. Там же вони могли повчитись розбирати та збирати автомат.

Доброчинна акція припала до вподоби кожному: батьки залучили дітей до шляхетної справи, діти посмакували випічкою, а вчителі втішились гарним настроєм своїх учнів.

Джерело

Автор: Тетяна Новак