Новини
Події

Стара пісня про львівське сміття на Хмельниччині

Наприкінці квітня цього року на «гарячу» телефонну лінію Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області звернулись мешканці с.Бондарівка Чемеровецького району. За словами селян, нещодавно на території Гусятинської селищної ради було утворено стихійне сміттєзвалище внаслідок несанкціонованого розміщення побутових відходів.  За рештками всілякого непотребу місцеві мешканці встановили, що це не такі вже і «безхазяйні відходи», а завезені на Хмельниччину зі Львова.

З метою розгляду звернення громадян., державними інспекторами відділу екологічного контролю земельних ресурсів, за поводженням з відходами та небезпечними хімічними речовинами Держекоінспекції у Хмельницькій області було проведено перевірку та встановлено факт засмічення земельної ділянки твердими побутовими відходами загальною площею 0,006га.

Держекоінспекцією у Хмельницькій області внесено припис голові Гусятинської сільської ради щодо ліквідації несанкціонованого сміттєзвалища. Окрім того, інспекцією вживаються заходи щодо нарахування шкоди, нанесеної навколишньому природному середовищу внаслідок засмічення земельної ділянки та притягнення до адміністративної відповідальності осіб, що вчинили дане правопорушення.

Нагадуємо, що на сайті Міністерства екології та природних ресурсів України працює електронний сервіс  www.ecomapa.gov.ua  –  Інтерактивна мапа сміттєзвалищ – на який кожен українець може повідомити про виявлені сміттєзвалища. Даним сервісом вже скористалася перша тисяча українців. Було виявлено понад 3% сміттєзвалищ з наявних в Україні 30 тисяч (за оцінками експертів). З них 32,32% вже вдалося ліквідувати.

Інформація Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області

Автор: Алла Самойленко