Новини
Суспільство

У мешканців Хмельницької області є можливість утеплити житло за “Теплим кредитом”

Придбати енергозберігаючі товари за програмою “Теплий кредит” і отримати компенсацію мають можливість мешканці не лише обласного центру, а й навіть найвіддаленіших містечок та сіл  у понад 500 магазинах Хмельницької області.

Для зручності подолян до програми кредитування від ПриватБанку “Теплі кредити” постійно долучаються  нові магазини. Віднедавна партнером банку став магазин “Тепла Хата”у  Хмельницькому. Тут є широкий асортимент товарів імпортного та вітчизняного виробництва: котли газові, електричні, твердопаливні, бойлери, колонки, каналізації, насоси для свердловин і опалення, теплові насоси і комплектуючі до них.

“Партнером ПриватБанку у наданні “Теплих кредитів” населенню може стати будь-яка торгова точка, яка займається продажем товарів, на які розповсюджується державна програма компенсації, – розповідає Володимир Кирилюк, керівник напрямку “Оплата частинами” Південно-Західного регіонального управління ПриватБанку. – Для цього у магазині потрібно встановити POS-термінал ПриватБанку і підключити сервіс “Оплата частинами”.

Як діє технологія видачі “Теплих кредитів” для клієнтів ПриватБанку?

Необхідно обрати магазин, де є POS-термінал ПриватБанку і підключений сервіс “Оплата частинами”.

Визначитись із потрібним товаром та оплатити його вартість за допомогою картки “Універсальна” та сервісу “Оплата частинами”. Договором є чек з усіма необхідними реквізитами (не потрібно жодних документів: довідки про доходи, ІПН, паспорта). За умови своєчасного внесення всіх платежів користування кредитом для покупця буде безкоштовним. Щоб дізнатися, на яку суму клієнт може здійснити купівлю в розстрочку, достатньо надіслати SMS на номер 10060 із текстом chast.

Для подачі заявки на компенсацію клієнту треба зайти у Приват24 – ”Оплата частинами” – “Теплі кредити” та вказати наступні дані: адресу встановлення обладнання, чи є клієнт субсидантом і прикріпити рахунок-фактуру.

Заявку на компенсацію можна подати по “Теплих кредитах”, оформлених із 1 березня 2017 року.

На щомісячній основі ПриватБанк формуватиме реєстри позичальників, які оформили кредит, і подаватиме агентству Держенергоефективності. До реєстру потраплятимуть кредити, в яких є товари, відповідні рекомендаціям . Компенсацію держави банк перераховуватиме на кредитну карту клієнта, по якій була оформлена “Оплата частинами”.

Нагадаємо, програма часткової компенсації вартості кредитів на термомодернізацію та заходи з підвищення енергоефективності в житловому секторі передбачає виплату відшкодування в розмірі 20% суми кредиту для фізичних осіб у разі придбання опалювальних котлів на альтернативних видах палива, 35% – для фізичних осіб для індивідуального утеплення житла.

Максимальна сума позики за “Теплим кредитом” для фізичних осіб – до 50 тисяч гривень, а розмір компенсації – до 14 тисяч гривень.

Проконсультуватись та отримати більш детальну інформацію щодо програми “Теплі кредити” можна у працівників будь-якого із 59 відділень ПриватБанку на Хмельниччині.

Автор: Алла Самойленко