Новини
Події

У небо над Хмельницьким піднялися символи України і Європейського Союзу

Вчора, 11 травня, у центрі Хмельницького відбулась церемонія підняття Державного Прапора України та прапора Європейського Союзу. Саме цей день став визначним та історичним днем для всіх українців:Рада Міністрів Європейського Союзу ухвалила рішення про скасування візових вимог для громадян України, офіційно завершивши процес надання українцям безвізового режиму.

Присутній на заході голова обласної державної адміністрації Олександр Корнійчук, вітаючи присутніх, зазначив, що безвіз для України – можливість українцям перетинати кордони держави до країн Європейського Союзу за спрощеною процедурою та відкриті нові перспективи для соціально-економічного розвитку країни. Відтепер перед громадянами відкритий вільний вибір країн для подорожі, обміні досвідом у галузях науки, культури, промисловості.

Олександр Олександрович подякував усім, хто реалізує на території області ідеї європейських цінностей та стандартів й зазначив, що лише спільними зусиллями, наполегливістю ми побудуємо процвітаючу європейську  Україну.

Під Державний Гімн України та Гімн Європейського союзу на майданчику біля Хмельницького університету управління та права керівництво області та міста підняло прапори, а студентська молодь символічно запустила Державний Прапор України та прапор Європейського Союзу на білих повітряних кулях у небо, символізуючи єдність та становлення України Європейською державою.

Автор: Алла Самойленко