Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому на 6-ти перехрестях замінять світлофори

На сьогодні на вуличній мережі міста Хмельницького функціонує 105 світлофорних об’єктів, 102 з яких перебувають на балансі і обслуговуванні в комунальному підприємстві по будівництву, ремонту та експлуатації доріг виконавчого комітету міської ради. На цих світлофорних об’єктах загалом встановлено 1202 світлофори (592 – електролампові та 610 – світлодіодні). Лише за спожиту світлофорами електроенергію з бюджету міста в 2016 році було сплачено близько 720 тис. грн.
Перші світлофори у Хмельницькому були встановлені ще в сімдесяті роки минулого сторіччя і до цього часу функціонують. Значна частина з них застаріла, тому для покращення видимості сигналів регулювання та економії електроенергії на заміну світлофорів з електролампових на світлодіодні з міського бюджету в поточному році виділено 2 млн. 757,2 тис. грн. За ці кошти заплановано замінити 236 світлофорів на  8 вулицях: Кам’янецькій, Подільській, Свободи, Шевченка, Проскурівській, Героїв Майдану, Львівське шосе та проспекті Миру.
alt
Роботи розпочались у квітні. На сьогодні уже замінено 120 світлофорів на 13 перехрестях вулиць, а саме: Кам’янецька-Володимирська, Кам’янецька-Героїв Майдану, Кам’янецька-Прибузька, Подільська-Проскурівського підпілля, Свободи-Прибузька, Свободи-Зарічанська, прс. Миру-зупинка «Магазин «Медтехніка», прс. Миру (в районі виїзду з автостанції № 1), Шевченка-Старокостянтинівське шосе, Соборна-Героїв Майдану, Проскурівська-Франка, Грушевського-Героїв Майдану, Львівське шосе-заїзд до районної лікарні.
Наразі завершуються роботи із заміни світлофорів на вул. Львівське шосе в районі ЗОШ № 27.
Найближчим часом будуть замінені світлофори ще на 6 перехрестях вулиць, а саме: Свободи-Подільська (16 шт.), Свободи-Шевченка (12 шт.), Свободи-Проскурівська (14 шт.), Свободи-Героїв Майдану (16 шт.), Львівське шосе-Героїв Чорнобиля (12 шт.), Львівське шосе-Хотовицького (12 шт.).
Для інформування водіїв і пішоходів про тривалість роботи сигналів усі нові світлофори мають табло зворотного відліку часу.

Автор: Адміністратор сайту