Новини
Суспільство

Де в Хмельницькому краще зберігати цінні речі

Як зберегти зароблене – це питання хвилює подолян все більше. Особливо зараз, коли рівень злочинності невпинно зростає, наші гроші і цінні речі потребують особливого захисту.

В ПриватБанку радять: грошові заощадження можна покласти в банк на депозит і, окрім надійного зберігання, отримати ще й дохід. А от зберігання цінних речей, які мають різні матеріальні форми і еквівалент вартості, потребує іншого підходу, особливо в тому, що стосується безпеки.

Встановлення домашнього сейфу не зможе гарантувати безпеку речей, які будуть в ньому зберігатися. Надійний сейф в квартирі або будинку вимагає суттєвих витрат на інсталяцію і може навіть потребувати перепланування приміщення. Крім цього, приватні сейфи не захищені від злому або крадіжки. Більше того, злочинці їх можуть просто винести з вашого дому – такі випадки траплялися уже не раз.

“Одним із надійних способів зберігання цінностей є оренда банківських сейфових комірок на час відсутності людини вдома або для постійного зберігання. Це дозволяє вберегти їх від крадіжки і особисто контролювати список осіб, які матимуть до них доступ”, – розповідає заступник директора Хмельницької філії ПриватБанку Юрій Чубенко.

Банк надає клієнтам надійно захищені сейфи для зберігання цінностей: кожен депозитарій відповідає вимогам щодо технічного стану та організації охорони приміщень банків. Кожна комірка має унікальний замок з двома різними ключами, один з яких знаходиться у клієнта, інший – в банку. Це виключає можливість відкриття комірки під час відсутності власника, разом з тим, клієнт має можливість надати право доступу до власних цінностей будь-якій довіреній особі. Банк також пропонує укладення тристороннього договору оренди – в такому випадку людина отримує доступ до комірки тільки спільно зі своїм партнером. ПриватБанк забезпечує таємницю відомостей про клієнтів і проведені ними операції.

Оренда комірки для юридичної особи теж є вигідною, адже оплату можна проводити за рахунок підприємства, а довірених осіб зазначити в картці зі зразками підписів, до того ж, не передбачено жодних витрат на оформлення довіреностей.

Вартість оренди сейфової комірки залежить від її розміру та терміну оренди. На сьогодні ціна складає від 10 грн на добу.

Вільні комірки є в таких в депозитаріях м. Хмельницького:

– “VIP-центр м. Хмельницького”, вул. Зарічанська, 5/3;

– “VIP-центр на Проскурівській”, вул. Проскурівська, 19, 2 пов;

– відділення “Шевченківське”, вул. Шевченка, 64;

– відділення № 17, вул. Володимирська, 49.

Автор: Тетяна Новак