Новини
Події

На Хмельниччині державі повернули незаконно орендовану ділянку із земель лісового фонду

У 2014 році наказом Головного управління Держземагенства в області для ведення особистого селянського господарства у власність особи надано земельну ділянку, яка знаходиться за межами населених пунктів Крупецької сільської ради Славутського району.
Однак виявилось, що вказана ділянка розташована в межах земель лісогосподарського призначення, які перебувають у постійному користуванні Державного підприємства «Славутське лісове господарство».
Оскільки законодавством землі лісогосподарського призначення дозволено надавати у постійне користування лише для ведення лісового господарства та посадовці не мали повноважень передавати їх у власність фізичної особи, прокуратура звернулась до суду з позовною заявою про скасування вказаного рішення Головного управління Держземагенства в області та повернення земельної ділянки державі.
«Рішенням Славутського міськрайонного суду Хмельницької області позицію прокуратури підтримано та позов задоволено», – повідомив перший заступник керівника Шепетівської місцевої прокуратури Олександр Базан.
На сьогодні судове рішення виконано у повному обсязі – земельну ділянку лісогосподарського призначення повернуто у державну власність.
Інформація прес-служби прокуратури Хмельницької області

Автор: Алла Самойленко