Новини
Інфраструктура

На Хмельниччину знову підкинули львівське сміття

Цього разу відходи скинули поблизу села Бондарівка Чемеровецького району. Стихійне звалище утворилося на площі в 60 квадратних метрів.

Те, що сміття – зі Львова, виявили самі селяни, вивчивши рештки відходів. Екологи вже склали припис на голову тамтешньої селищної ради, аби смітник ліквідували. Зараз інспектори визначають розмір шкоди, яку цей «подарунок» заподіяв довкіллю і вирішують, кого ж покарати за це правопорушення.

Тим часом, у Старокостянтинові готові приймати львівські відходи і при цьому заробляти на них. У березні тамтешнє комунальне підприємство розмістило у себе 100 тонн чужого сміття. Зараз у Старокостянтинові хочуть впорядкувати полігон твердих побутових відходів і продовжити співпрацю з львів’янами, повідомив начальник Старокостянтинівського комбінату комунальних підприємств Володимир Булич: «Ми уклали короткотермінову угоду ще в березні на 100 тонн, з можливістю продовжити співпрацю на вигідних для нас умовах. Дуже широкий спектр питань піднімає ця угода. Ми хочемо робити реконструкцію свого полігона, хочемо організувати природоохоронні заходи по приведенню нашого полігона в належний стан. Він би дозволяв приймати відходи відповідно до санітарних правил і не порушувати природоохоронних норм та екологію».

Автор: Тетяна Новак