Новини
Спорт

Кам’янець-Подільський прийняв два всеукраїнських змагання з картингу

Два дні в місті тривали автоперегони серед учнівської молоді і серед товариств сприяння обороні України.

Позмагатися за звання кращого гонщика до Кам’янця-Подільського приїхали близько сотні спортсменів віком від 5 до 25 років. Серед них –  пілоти з нашої, а також з Волинської, Київської, Кіровоградської, Львівської, Тернопільської, Чернігівської та Чернівецької областей.

Один з представників збірної Хмельниччини – п’ятнадцятирічний Едуард Пинзарь. Він – віце-чемпіон України з картингу 2016 року. У майбутньому хлопець мріє стати учасником світових автоперегонів по колу – Формули-1. Запевнив, аби досягти успіху – треба довіряти своєму залізному товаришу: «Треба довіритися своїй машині, розслабитися, знати, що вона тебе довезе. І все буде добре».

Один із молодших учасників змагань – п’ятирічний Андрій Онуфер – на змаганнях виступав за Волинську область. Розповів, за кермом йому зовсім не страшно. Навчає маленького гонщика автомайстерності тренер Сергій Ковальчук.

«Головне не налякати дитину, – розповів Сергій, – пояснювати зрозуміло, по-дитячому. Тренувати так, щоб було бажання продовжувати навчання».

Учасники всеукраїнських змагань з картингу їхали від 5 до 18 кіл, залежно від віку. Найменші – близько чотирьох кілометрів, старші – майже в п’ять разів більше.

У командному заліку в обох змаганнях лідирували збірна Чернівців. Хмельницька команда виграла срібло всеукраїнських змагань з картингу серед товариств сприяння обороні України. 

Автор: Адміністратор сайту