Новини
Суспільство

Пішоходи та велосипедисти у Хмельницькому не можуть поділити дороги

Велодоріжка – для пішоходів, а пішохідна зона – для велосипедистів, і не навпаки. Принаймні, у цьому переконані чимало містян. Аби довести протилежне, патрульні Хмельницького провели профілактичний рейд. На велодоріжці, що поблизу набережної, спілкувалися з недобросовісними пішоходами, на Проскурівській стометрівці – з велосипедистами.
На міській набережній велодоріжка з’явилася не так давно. Звісно, дорожні знаки є, втім, люди таки порушують. Всі, як один або не знають, або не помітили знак, або ж треба кудись повернути.
По суті, такі порушення – не смертельні, втім штраф заплатити прийдеться. Щоправда, дещо пізніше, коли у парку Чекмана з’явиться велопатруль. Нині ж з ними проводять роз’яснювальну роботу.
Якщо на велодоріжці не поважають велосипедистів, то на Проскурівській стометрівці – пішоходів. Власне, це пішохідна зона, яка аж ніяк не розрахована на велосипедистів – для відпочинку, сімейної прогулянки, а не для руху на ровері.
До взаємної поваги і одних, й інших закликає поліція. Вкотре патрульні нагадують, велодоріжка – для велосипедистів та пішохідна зона – для пішоходів, а не навпаки.
Подробиці – у сюжеті каналу Ексклюзив

Автор: Тетяна Новак