Новини
Суспільство

Ліки за пільговими рецептами отримало більше 25 тисяч мешканців Хмельниччини

15 травня відбулася селекторна нарада, на якій віце-прем’єр-міністр України Павлj Розенкj повідомив про стан реалізації Урядової програми «Доступні ліки».   Від Хмельниччини участь у селекторі взяли заступник голови адміністрації Володимир Кальніченко, керівники окремих структурних підрозділів адміністрації та інші запрошені.

Зазначена програма діє з 1 квітня 2017 року. Інформуючи учасників селектору про реалізацію програми «Доступні ліки» на Хмельниччині Володимир Кальніченко зазначив, що станом на 15 травня центрами ПМСД укладено 168 договорів з аптечними закладами, що мають у своїй структурі 266 аптечних пунктів. Робота з укладення нових договорів триває. До виписки рецептів залучено 706 лікарів первинної ланки.

На сьогодні виписано 92,5 тисячі пільгових рецептів, по 42,7 тисячі рецептів проведено відшкодування, що становить 46 % . Кількість осіб, які отримали лікарські засоби по програмі склала 25,5 тисяч. За квітень місяць використано 759,7 тис. грн., станом на 15 травня – 967,8 тисяч грн., що становить 56 % від місячного плану, оскільки фактична реалізація рецептів розпочалась в середині квітня місяця.

Однак проблемним питанням залишається відсутність повного асортименту лікарських засобів в аптечній мережі. Відтак, планується розширити перелік лікарських засобів, які передбаченні Уніфікованими протоколами надання медичної допомоги.

Джерело

 

Автор: Алла Самойленко