Новини
Суспільство

Третина митних платежів – від підприємств хімічної, будівельної та легкої промисловості Хмельниччини

Протягом чотирьох місяців 2017 року Хмельницькою митницею ДФС перераховано до бюджету 755 мільйонів гривень митних платежів. У порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження від зовнішньоекономічної діяльності бізнесу Хмельниччини зросли на 217 мільйонів гривень.
Найбільшими платниками митних надходжень в області є підприємства хімічної, будівельної та легкої промисловості, а також агропромислового комплексу. Ними забезпечується третина усіх митних платежів у регіоні.
У числі бюджетоформуючих товарів, з імпорту яких сплачуються митні відрахування, в першу чергу знаходяться трактори, полімерна сировина, моторні транспортні засоби спеціального призначення,  машини та механізми для збирання й обмолоту сільськогосподарських культур, легкові автомобілі.
Важливо, що Хмельницька митниця ДФС прагне максимально допомогти підприємствам-імпортерам у проходженні митного оформлення товарів, працюючи над вдосконаленням електронних сервісів та вчасно  реагуючи на виникаючі проблеми та запитання.
«Завдяки впровадження сучасних інформаційних сервісів у роботу митниці та якісне виявлення і попередження ризиків, ефективному використанню системи АСАУР при здійсненні зовнішньоекономічних операцій хмельницькі митники забезпечують максимально можливий рівень сплати. Неупередженість та професійний підхід до обслуговування суб’єктів ЗЕД – це ті фактори, що реально сприяють зростанню надходжень митних платежів», – розповів начальник відділу адміністрування митних платежів Хмельницької митниці ДФС Олександр Слободянюк.

 

Джерело km.sfs.gov.ua

Автор: Алла Самойленко