Новини
Події

У Хмельницькому побудують капличку для нацгвардійців

У хмельницьких нацгвардійців буде власний храм – на території військової частини будують капеланську каплицю. Наріжний камінь будівництва заклали 17 травня. Відкрити її планують цього року. Попередньо, каплицю збираються назвати на честь Покрови Пресвятої Богородиці.
Священики благословили будівництво, освятили камінь, закладений у фундамент майбутньої каплиці, та помолилися за захисників рідної землі. Митрополит Антоній говорить, що каплиця стане опорою бойового духу військовослужбовців.
Заступник командира військової частини 3053 по роботі з особовим складом Сергій Іщенко додає, що нацгвардійці позитивно сприйняли те, що в них тепер є капелан, який днями приступив до виконання обов’язків, і незабаром з’явиться каплиця.
«У капеланів праця досить різна. Ті, що у зоні АТО, кажуть, за останні три місяці дисципліна піднялася. Але все рівно, коли сидиш днями в окопі, вади у кожного проявляються. В армії нікого не сприймають, навіть психолога, а священики знаходять підхід до кожного», – пояснює Митрополит Хмельницький і Кам’янець-Подільський Антоній Махота.
За його словами, неважливо, якої конфесії військовий. Йому допоможуть знайти того священнослужителя, хто ближчий по духу і вірі. Каплиця буде загальною, а капелан вже зараз буває в частині ледь не щодня.
Командування частини наголошує, що в умовах особливого періоду бойових дій військовослужбовці повинні мати місце, де зможуть звернутись до Бога. У цій каплиці нацгвардійці будуть молитися за мир, злагоду та процвітання Батьківщини.

Також подробиці у сюжеті ТРК “Місто”

Автор: Алла Самойленко