Новини
Суспільство

У Хмельницькому згадали людей, які померли від СНІДу

Акцію «Я обираю життя, а ТИ?» організували працівники міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та Всеукраїнської мережі людей,  що живуть з ВІЛ. Присвятили захід Дню пам’яті померлих від СНІДу, що відзначають у третю неділю травня.

Захід розпочали ходою, у якій взяли участь студенти та учні шкіл міста. Юнаки та дівчата  пронесли центральною вулицею  меморіальне полотно, квіти пам’яті з іменами людей, які померли від СНІДу. Біля кінотеатру ім. Т. Шевченка виступили студенти Хмельницького музичного училища ім. Заремби. Учасники заходу також запускали повітряні кульки з листами пам’яті, об’єдналися  у коло єдності, співчуття та порозуміння  й  запалили свічки пам’яті.

Під час проведення акції працював  мобільний пересувний пункт «Червоного хреста», де усі мали можливість здати кров та перевірити безкоштовно власний ВІЛ-статус, виміряти тиск та перевірити рівень цукор у крові.
Учасники флеш-мобу створили живий ланцюг у формі метелика. Цей символ запроваджено Організацією об’єднаних націй, він вважається світовим символом протидії дискримінації ВІЛ-позитивних людей.
Дивіться також у сюжеті МТРК «Місто».

Автор: Тетяна Новак