Новини
Кримінал

На Хмельниччині судитимуть лікаря поліклініки

У лютому цього року правоохоронцями було викрито факт одержання неправомірної вигоди лікарем ортопедом-травматологом однієї із поліклінік міста Хмельницького.
В результаті проведених негласних слідчих (розшукових) дій задокументовано факт одержання хабаря лікарем – членом лікувально-консультативної комісії міської поліклініки. Викрити хабарника вдалось завдяки активній громадській позиції хмельничанки, яка після так званого прохання лікаря надати йому неправомірну вигоду, звернулась до правоохоронців із відповідною заявою.
Встановлено, що медичний працівник вимагав та одержав від мешканки обласного центру неправомірну вигоду в сумі 7000 гривень за надання направлення на проходження медико-соціальної експертної комісії для встановлення групи інвалідності.
Під час одержання обумовленої суми хабара медпрацівника було «впіймано на гарячому» та затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Кошти, які лікар намагався сховати від правоохоронців у робочому столі, вилучено, повідомляє прес-служба прокуратури Хмельницької області.
Як повідомив керівник Хмельницької місцевої прокуратури Валерій Заяц, обвинувальний акт за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 (одержання службовою особою неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням) Кримінального кодексу України, направлено до суду.
Наразі лікаря відсторонено від займаної посади.
Довідково: санкція статті інкримінованого злочину передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Автор: Тетяна Новак