Новини
Культура

У Кам’янці урочисто відкрили Міжнародний фестиваль національних культур

Cьогодні у сквері “Гунські криниці” відбулося урочисте відкриття Міжнародного фестивалю національних культур “Острів семи скарбів”. Більше сотні учасників, з яких майже вісімдесят з-за кордону представили глядачам своє колоритне національне вбрання та творчі номери.

Привітав учасників фестивалю міський голова Михайло Сімашкевич. Він відзначив, що Кам’янець – це насправді місто скарбів, багатої історії та творчих особистостей.
Кам’янчани та гості міста мали можливість насолодитися запальними піснями і танцями ансамблю пісні і танцю з міста Заверче (Польща), капели народної музики відділу Делтува Укмергеського центру культури (Литва), фольклорного ансамблю “Дукати” із Сербії, народного театру української пісні “Петридава” та народного ансамблю танцю “Кам’янчанка” з Кам’янця-Подільського.
Фестиваль у нашому місті проводиться вже ввосьме, хоча і з 2013 року була маленька перерва. Проте, Квітка на камені знову зібрала поціновувачів фольклору, історії та культури різних народів та різних епох.
Упродовж трьох днів учасники Фесстивалю демонструватимуть кам’янчанам та гостям міста свої народні танці, представлятимуть культуру свого народу, презентуватимуть творчі програми та влаштовуватимуть фольклорні дійства.

Автор: Адміністратор сайту