Новини
Суспільство

На Хмельниччині плату за користування землею підвищено у чотири рази

Органи прокуратури області, реалізуючи повноваження із представництва інтересів держави в суді, продовжують активну роботу щодо збільшення надходжень до бюджету.

 Нерідко місцеві бюджети недоотримують кошти через несумлінних орендарів земельних ділянок.
 На такі порушення відреагувала Кам’янець-Подільська місцева прокуратура, яка встановила невідповідність договору оренди земельної ділянки, розташованої на території міста Кам’янця-Подільського, вимогам чинного законодавства.
Як повідомив керівник місцевої прокуратури Віталій Гриньків, ще у 2004 році між міською радою та товариством з обмеженою відповідальністю строком на 49 років укладено договір оренди земельної ділянки площею майже 6 тис. кв. м.
Незважаючи на те, що нормативна грошова оцінка земельної ділянки щороку збільшувалась та наразі становить понад 594 тис. грн., в порушення вимог  Податкового кодексу України, орендна плата за користування цією землею тривалий час залишалась незмінною.
Пропозицію міської ради привести договір оренди землі у відповідність до вимог діючих ставок орендної плати та врегулювати питання у добровільному порядку, землекористувач проігнорував.
Тому прокуратура звернулась до суду з позовними вимогами про внесення змін до зазначеного договору оренди та збільшення плати за користування землею.
Господарським судом Хмельницької області позицію прокуратури підтримано, розмір орендної плати відтепер становитиме вчетверо більше – понад 178 тис. грн.

Автор: Адміністратор сайту