Новини
Суспільство

Нардеп Віктор Бондар назвав пенсійну реформу Уряду знущанням над людьми

Про це під час засідання Погоджувальної ради заявив народний депутат Віктор Бондар.

За його словами, презентована Урядом концепція не є реформою, а направлена виключно на економію коштів Пенсійного фонду.

«Це просто знущання над людьми, які реально відпрацювали все життя в цій країні, мали хоч якусь надію на пенсію. Натомість сьогодні Уряд цією пенсійною реформою пропонує підняти по суті пенсійний вік до 65 років, при тому, що хочу нагадати, чоловіки в країні в середньому живуть – 62 роки. Пропонується підняти страховий стаж. Спочатку до 25-ти років, потім до 35 років, а це означає, що фактично, мільйони українців будуть позбавлені можливості отримувати нормальну пенсію, своєчасно і так далі. Тобто, величезна кількість людей просто позбавляється можливості отримувати пенсію. Це по суті не реформа, а економія коштів Пенсійного фонду», – наголосив Віктор Бондар.

І додав, що для наповнення бюджету Пенсійного фонду необхідно повністю переглянути економічну політику Уряду.

«Пенсійний фонд треба наповнювати абсолютно по-іншому. Це те, про що постійно говорить партія «Відродження». Ми говоримо, що за нами стоять, промисловці, підприємці, які постійно підіймають питання, що можна збільшувати заробітну плату. Але сьогоднішні дії влади не дають такої можливості. Бо йде безперервне збільшення тарифів в Україні, йде збільшення тарифів на залізниці, йде збільшення вартості сировини. І немає можливості, сьогодні по суті, для жодного економічного маневру, щоб підняти заробітну плату. Якщо буде проведене підняття зарплати, тоді Пенсійний фонд почне наповнюватися через нормальні економічні механізми. А не так, як сьогодні пропонує Уряд – позбавляє пенсіонерів можливості отримувати пенсії», – наголосив Віктор Бондар

І додав, що депутатська група «Партія «Відродження» вважає запропоновану урядом пенсійну реформу провальною.

 

Автор: Адміністратор сайту