Новини
Події

Двом хмельничанам, які загинули у зоні АТО, встановили меморіальні дошки

У Хмельницькому вшанували двох загиблих у зоні АТО земляків. Воїнам Анатолієві Якушкові та Володимиру Величкові у День Героїв, 23 травня, відкрили меморіальні дошки. Пам’ятні знаки встановили на фасадах НВК №2 та школі-інтернату №2.

Анатолій Якушко служив у 80-й окремій десантно-штурмовій бригаді, Володимир Величко – боєць спецпідрозділу «Дніпро-1». Обоє пішли на війну добровольцями. Обом посмертно присвоїли звання «Почесний громадянин міста Хмельницького».

Прийшли віддати шану полеглим рідні, побратими, школярі, педагоги і представники влади. За словами міського голови Олександра Симчишина, меморіальні дошки відкрили саме у День Героїв, аби вшанувати всіх українців, які у різні роки боронили рідну землю, віддаючи за неї життя.

«Сьогодні українці відзначають День Героїв. День, коли ми згадуємо усіх тих, хто в різні роки боронив українську землю. І саме сьогодні ми відкриваємо меморіальні дошки сучасним героям. Про них ми знаємо вже не з підручників чи кінофільмів, це вже покоління наших друзів, наших однолітків. Це ті люди, які впродовж трьох років боронять наше мирне життя. Ми повинні пам’ятати і згадувати, що живемо завдяки їм», – сказав Олександр Симчишин.

У Хмельницькому вже вшанували меморіальними дошками майже 10 загиблих воїнів АТО. Також цього місяця планують відкрити пам’ятний знак відомому волонтеру, артилеристу Андрієві Рибцову.

Автор: Тетяна Новак