Новини
Суспільство

Майбутні студенти Хмельниччини тестуються, поліцейські пильнують їх чесність

Випускників, які намагатимуться пронести в пункти оцінювання якості освіти будь-які можливі технічні засоби, виявлятимуть поліцейські охорони з допомогою металодетекторів.

Сьогодні майбутні студенти розпочали тестування. Перший тест – українська мова та література. Завершальний етап незалежного оцінювання на Хмельниччині відбудеться 16 червня, тоді складатимуть тест з хімії. А для тих, хто з поважних причин не встиг зареєструватися, передбачена, як завжди, ще додаткова сесія.

Спостерігають за перебігом зовнішнього незалежного оцінювання фахівці Вінницького регіонального центру оцінювання освіти. До проведення тестових завдань по області залучено громадських діячів та педагогічних працівників.

Окрім того, до процесу незалежного оцінювання залучили також медичний персонал і 34 працівники поліції охорони, які стежать за громадським порядком на території пункту тестування, цілісністю та збереженням тестових матеріалів.

Як повідомляють в Управлінні поліції охорони у Хмельницькій області, кожен поліцейський охорони оснащений ручним металошукачем, а напередодні оцінювання вони пройшли відповідний інструктаж, аби чітко знати і виконувати свої функції. Тому, завдяки ручним металошукачам у абітурієнтів не буде жодного шансу скористатися електронними джерелами інформації, так як їх вилучатимуть ще при вході у пункт тестування. Цьогоріч спостерігачі звертатимуть увагу на наявність в учасників таких засобів, як смарт-годинник, навушники, флеш-накопичувачі, USB-кабель та, звісно, мобільні телефони. При їх наявності учасник змушений буде залишити пункт проведення ЗНО достроково, а результат виконання тесту буде анульовано. Тому, щоб такого випадку не сталося, варто відповідально поставитися до здачі ЗНО.

 

Автор: Алла Самойленко