Новини
Події

На Хмельницькій АЕС створено відокремлений підрозділ Українського ядерного товариства

23 травня поточного року на Хмельницькій АЕС відбулися установчі збори Українського ядерного товариства (УкрЯТ). Понад 450 членів створили відокремлений підрозділ громадської організації «Українське ядерне товариство» в м. Нетішин Хмельницької області.

Учасники обрали керівні органи громадської організації. Головою відокремленого підрозділу УкрЯТ в м.Нетішин обрано заступника генерального директора з кадрів і соціального розвитку Віктора Демидюка, заступником – начальника зміни енергоблока Олександра Хомича. До складу ради увійшли працівники Хмельницької АЕС та представники громадськості міста-супутника.

Відкриваючи збори, генеральний директор ВП ХАЕС Микола Панащенко наголосив, що Українське ядерне товариство зарекомендувало себе як громадська організація, яка захищає інтереси АЕС та колективу атомників. «Основне завдання УкрЯТ – бути трибуною і рупором. Це можливість з боку громадськості захистити інтереси нашого підприємства і енергокомпанії» – зазначив керівник атомної станції.

Варто зауважити, що ГО «УкрЯТ» з часу свого створення у 1993 році активно працює над подоланням викликів, які стоять перед атомною енергетикою України, докладає зусиль для її безпечного стабільного функціонування та розвитку. З цією метою Українське ядерне товариство співпрацює з підприємствами ядерно-паливного циклу, органами влади, Національною академією наук України, профільними громадськими організаціями та населенням, проводить тематичні конференції, форуми та інші науково-просвітницькі заходи, залучаючи широке коло зацікавлених сторін до вирішення актуальних питань розвитку атомної галузі та популяризації атомної енергетики в цілому.

 

Автор: Алла Самойленко