Новини
Події

Посадовець на Хмельниччині обіцяв “вирішити” земельне питання і попався

24 травня 2017 року під час одержання неправомірної вигоди у розмірі 2 тис доларів США викрито начальника відділу земельних відносин виконавчого комітету однієї з міських рад  об’єднаної територіальної громади в області.

Встановлено, що посадова особа органу місцевого самоврядування вимагала у одного з приватних підприємців  2 тис. доларів США за вирішення з уповноваженими особами питання щодо надання в оренду земельної ділянки комерційного призначення.
Під час чергової зустрічі, після одержання визначеної ним частини суми неправомірної вигоди  в розмірі 6 тис. грн., згаданого начальника відділу викрито правоохоронцями та затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.
Неправомірно одержані кошти вилучено.
За вказаним фактом слідчим відділом прокуратури області здійснюється досудове розслідування за ч.3 ст.369-2 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди) Кримінального кодексу України.
На цей час проводяться першочергові, невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.
Також, вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання затриманому запобіжного заходу.
Довідково: санкція ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з конфіскацією майна.
Інформація прес-служби прокуратури Хмельницької області

Автор: Алла Самойленко