Новини
Події

На Старосинявщині з’ясовували причини загибелі бджіл

Два тижні тому пасічники села Пилява, Пилявка, Карпівці звернулися до керівництва Старосинявського району з приводу вивчення причин загибелі бджіл на їхніх пасіках. Відразу була створена комісія для проведення обстеження пасік при виявленні отруєння бджіл під час  обробітку сільськогосподарських угідь пестицидами. Засідання зазначеної комісії відбулося 23 травня.

На засідання комісії були запрошенні регіональний директор ТОВ «Енселко-Агро» західного кластеру «Енселко-Північ» Гриб В.В. із менеджером компанії Муравським В.О., в. о. старости сіл Котик В.Ю., Назаренко Л.В., пасічники.

Встановлено що з 01.05.2017 по 05.05.2017 року ТОВ «Енселко-Агро» проводило обробіток посівів кукурудзи грунтовим гербіцидом після чого спостерігався підмор (загибель) робочих бджіл в обсягах 20-30 % від загальної кількості. Комісійно проведено обстеження пасік та відібрано проби бджіл для від слідження у Старокосятнтинівській міжрайонній державній лабораторії ветеринарної медицини, про що складено відповідні акти та направлено супровідні документи.

На засідання комісії було розглянуто акти обстеження від 13.05.2017 року та звіт про результати дослідження відібраних проб від 15.05.2017 року. Сторонами досягнуто компромісних рішень і домовленості про співпрацю між сільськогосподарським підприємством та пасічниками в питаннях оповіщення та використання безпечних пестицидів в подальшій своїй діяльності.

 

Джерело www.starasinyava-rda.gov.ua

Автор: Алла Самойленко