Новини
Події

На Хмельницькій АЕС завершила роботу місія технічної підтримки

З 22 по 26 травня на Хмельницькій АЕС працювала місія технічної підтримки Всесвітньої асоціації операторів атомних електростанцій. До складу делегації увійшли експерти із Великобританії, США, Словаччини, Болгарії, Вірменії та України. Тематика візиту місії – практики моніторингу і оцінки ефективності використання внутрішнього досвіду експлуатації і управління малозначущими подіями.

В роботі місії були задіяні представники трьох регіональних центрів, які протягом тижня знайомилися із досвідом експлуатації ХАЕС.

Серед основних напрямків роботи місії: виконання процедур з моніторингу і оцінки ефективності програми корегувальних заходів; система мотивації персоналу з виявлення малозначимих подій; система контролю якості і результатів обходів обладнання; критерії та методи оцінки, кращі світові практики з використання внутрішнього досвіду експлуатації і управління малозначущими подіями та ін.

Підсумовуючи результати роботи керівник місії Андрій Підопригора зазначив, що питанням пов’язаним з малозначущими подіями на ХАЕС приділяється багато уваги, «більш пристальна увага до даних подій може запобігти й більш значимим подіям» – констатував експерт. Генеральний директор ХАЕС Микола Панащенко висловив впевненість в тому, що навіть при добре налагодженій роботі  завжди є можливість для вдосконалення. В цьому допомагають для колективу ХАЕС такі місії.

 

Довідка. Всесвітня асоціація організацій, що експлуатують атомні електростанції (ВАО АЕС, WANO), об’єднує всіх операторів АЕС світу. Вона сприяє обміну досвідом експлуатації АЕС, для того, щоб члени Асоціації могли працювати спільно для досягнення найвищого рівня безпеки та надійності при експлуатації своїх атомних станцій.

Автор: Адміністратор сайту