Новини
Дозвілля

З океаном емоцій і дощем: як Святослав Вакарчук «запалив» Кам’янець-Подільський

У Кам’янці-Подільському вчора, 26 травня, з грандіозним концертом виступив легендарний гурт «Океан Ельзи». За словами лідера «Океанів» Святослава Вакарчука, це був один з найкращих виступів туру.

«ОЕ» зібрав на мотобольному стадіоні тисячі прихильників, яких не розігнав навіть дощ. Вистоявши довжелезну чергу до входу, глядачі отримали понад дві години драйву, емоцій та овацій. Вакарчуку підспівували чи не кожну пісню, танцювали, стрибали, робили селфі та знімали концерт на телефони.

Послухати виконавців завітали і з інших міст – Чернівців, Хмельницького, Києва.

«Якщо ви будете активними, дощ припиниться, з ним можна боротися», – звернувся до публіки Святослав.

Розпочався концерт піснею «Майже весна». Сам же лідер «Океану Ельзи» виклався на всі 200 відсотків, підіймався на конструкцію сцени, знімав з себе сорочку і позичав у прихильників українського прапора. Виконав одну з пісень, огорнувшись стягом, і повернув його власнику.

Зіграли «Океани» і пісню, присвячену бійцям, які воюють за незалежність України на Сході.

«Я розумію, що коли йде дощ, треба співати веселі і драйвові пісні, але не виконати цю я просто не можу», – сказав Вакарчук про хіт «Напиши мені листа».

Не обійшлося без вже традиційного акустичного сету. На концерт прийшли і юні школярки, і подружні пари, для яких слухати пісні «Океану Ельзи» стало доброю традицією. Вакарчуку дарували волошки і троянди, на що він віджартовувався, що вже став, наче Софія Ротару.

Велика кількість людей слухали «Океан Ельзи не лише на стадіоні, а й на балконах і дахах навколишніх будинків. Ще довго глядачі не хотіли відпускати улюблений гурт, і не шкодуючи голосу, гукали «ОЕ» повернутися на сцену після завершення концерту.

На біс Святослав Вакарчук заспівав ще три пісні, не зважаючи на втому. За його словами, всі, хто прийшов на концерт, – це одна велика родина.

Автор: Тетяна Новак