Новини
Події

Хмельницькі “Проскурівські смаколики” стають традицією

У неділю, 28 травня, хмельничани і гості міста уже втретє  мали змогу  поласувати різноманітними стравами, які пропонували заклади харчування міста. Сонячного весняного дня у сквері імені Т.Шевченка серед розмаїття наїдків кожен міг обрати щось на свій смак і скуштувати нові кулінарні витвори. Було тут усього і багато: мясні страви з мангалу, запечені овочі, морепродукти, кондитерські вироби, випічка, гарячі та прохолодні напої. Відчувалося, що ресторатори набули досвіду роботи на вулиці, а хмельничани уже як досвідчені учасники фестивалю вуличної їжі добре орієнтувалися у меню.

“Проскурівські смаколики” стають гарною традицією у Хмельницькому. Перший раз фестиваль вуличної їжі пройшов восени минулого року. Хоч такий захід і був новим для подолян, однак інтерес викликав неабиякий. Вдруге у центральному сквері міста хмельничани святкували Масляну. Попри зимовий холод, люду було ще більше, ніж попередній раз. І ось уже втретє “Проскурівські смаколики” довели, що починання виявилося цікавим.

До частування на вестивалі додалися й розваги. Зі сцени лунали пісні у виконанні муніципального камерного хору. А ще запальні танці у виконанні студентів Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії  не раз зривали оплески глядачів.

Сімнадцять учасників фестивалю вуличної їжі “Проскурівські смаколики” викладалися на повну, бо до яток кожного з них стояли черги. Працівники ресторанів робили все, аби нагодувати своїх гостей. Роботи було багато, та вона в радість, якщо їжа смакує і приносить не тільки гастрономічне, а й естетичне задоволення.

Традиційно організатором фестивалю “Проскурівські смаколики” була телерадіокомпанія «Поділля-центр». Підтримала захід Хмельницька міська рада.

Що ж, фестиваль закінчився. Однак у всіх, хто цього недільного дня побував на “Проскурівських смаколиках” неодмінно мали залишитися позитивні враження, бо традиції – це завжди добре. Чекатимемо наступного фестивалю!

 

Автор: Алла Самойленко