Новини
Події

Перші результати Форуму економічного розвитку Хмельницького

На Форумі економічного розвитку, який відбувся в кінці квітня у Хмельницькому, організатори прагнули донести до якомога більшої кількості потенційних інвесторів напрямки розвитку міста та окреслити перспективні сфери. Чи зацікавили учасників ідеї, презентовані на заході? Чи знайшлися інвестори і бізнес-партнери? Прийшов час підводити перші підсумки.

Організатори вважають, що на економічній арені країни і за кордоном Хмельницький заявив про себе як про перспективний для розвитку регіон.

Голова міської ради Олександр Симчишин презентував на форумі десять інвестиційних проектів і практично кожний з них зацікавив учасників форуму, а їх було понад п’ять сотень. Зокрема, інтерес у бізнесменів викликав проект створення індустріального парку. Ті підприємства, які вже  входять у індустріальний парк, можуть і бажають стати своєрідним його ядром.

Міська влада готова допомагати розвивати вказаний проект, і незабаром на сесії планують розглянути питання про відведення земельної ділянки під індустріальний парк.

Не оминули на форумі і питання розвитку сільськогосподарської сфери. Двоє учасників форуму уже долучилися до проекту розвитку сімейних господарств. Мова йде про тепличні господарства.

Легка промисловість Хмельниччини взагалі може стати лідером у розвитку цієї галузі економіки. Програма передбачає, зокрема, просування товарів легкої промисловості і на внутрішньому і особливо на зовнішньому ринках. Розглядається можливість запровадження зони вільної торгівлі з Канадою, сприяння ефективній співпраці з США та європейськими країнами.

Про підписання конкретних договорів поки що говорити зарано. Але позитивні результати форуму, що відбувся, дають всі підстави вважати, що перспектива розвитку Хмельницького на краще – абсолютно реальна.

Подробиці у сюжеті ТРК “Місто”

 

Автор: Алла Самойленко