Новини
Дозвілля

В перший день літа у Хмельницькому стартує купальний сезон

Відповідно до рішення виконавчого комітету міської ради купальний сезон у Хмельницькому розпочнеться 1 червня і триватиме до 1 вересня 2017 року. Документом  визначено місце організованого літнього відпочинку хмельничан ‒ міський пляж на лівому березі річки Південний Буг. Для створення комфортних і безпечних умов відпочинку в період купального сезону документом передбачено вжити низку дієвих заходів. Про стан підготовки місць масового відпочинку на водних об’єктах міста до купального сезону та санітарно-епідеміологічне благополуччя населення у літній період йшлося під час засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій виконавчого комітету міської ради, яке провів заступник міського голови Анатолій Нестерук.

Відповідно до рішення виконавчого комітету, керівнику товариства з обмеженою відповідальністю “Браво”, яке орендує територію міського пляжу, належить забезпечити якісну підготовку пляжу, забезпечити безпечні умови для відпочинку на міському пляжі. Укласти договір з аварійно-рятувальною службою на водних об’єктах для організації функціонування рятувальних постів та водолазного обстеження дна акваторії пляжу з подальшим позначенням небезпечних місць попереджувальними написами: “Небезпечно!”, “Купатись заборонено!”. Також очистити пісок від сміття, провести ремонт обладнання на міському пляжі (в тому числі громадської вбиральні), на період купального сезону забезпечити експлуатацію, санітарну очистку і утримання території пляжу. Спільно з управлінням ЖКГ потрібно встановити чіткі межі пляжу за допомогою інформаційно-попереджувальних щитів.

Рішенням передбачено встановити знаки щодо заборони проїзду та стоянки автотранспорту на території пляжу, вигулу та купання собак. Обладнати пляж наочною агітацією, інформаційними матеріалами щодо заходів безпеки на воді, способів надання допомоги потерпілому, саморятування та радіофікувати його. Встановити два біотуалети.

Джерело

Автор: Тетяна Новак