Новини
Надзвичайні події

Внаслідок залізничної трощі на Кам’янеччинні машиніст та помічник вантажного локомотиву донині у лікарні

Четверо дітей та семеро дорослих звернулися до лікарні після залізничної катастрофи поблизу станції Нігин Кам’янець-Подільського району. Машиніст та помічник вантажного локомотиву донині перебувають у лікувальному закладі.

Одразу ж після зіткнення потягів до лікарні госпіталізували троє дорослих та четверо дітей. За словами головного лікаря Кам’янець-Подільської міськлікарні №1 Олександра Чернця, лише в однієї жінки були переламані кістки гомілки. У інших потерпілих лише підозри на струс головного мозку та забої внутрішніх органів. Після надання першої медичної допомоги, усіх необхідних обстежень та виключенні будь-яких патологічних змін, потерпілі виявили бажання лікуватися за місцем проживання.

Наступного дня до лікарні звернулося ще четверо потерпілих. Двоє з них туристи, що перебували у пасажирському потягу під час зіткнення. Після обстеження їм були надані необхідні консультації. Подальшої госпіталізації люди не потребували. Натомість машиніста вантажного локомотиву та його помічника таки госпіталізували. Нині обоє перебувають у задовільному стані.

Нагадаємо, 27 травня о 5 годині 56 хвилині поблизу залізничної станції Нігин на Камянеччині зіткнувся пасажирський потяг №139 сполученням «Київ – Кам’янець-Подільський» та маневровий локомотив, що перевозив щебінь. Унаслідок зіткнення з рейок зійшов тепловоз та два пасажирські вагони. З колії зійшли і локомотив з двома вагонами щебню. У потягу з 14 вагонів перебував 541 пасажир, з котрих майже 150 діти, котрі їхали на екскурсію до Кам’янця-Подільського. Жертв вдалося уникнути завдяки своєчасному застосуванню екстреного гальмування машиністом пасажирського потягу.

Правоохоронці версію теракту відкидають. Натомість розглядають кілька версій, у тому числі і грубе порушення машиністом вантажного потягу здійснення маневрових робіт, а саме проїзд на заборонений сигнал семафору. Принаймні із журналістом машиніст спілкуватися відмовився. Інша причина залізничної трощі може полягати у хибних діях чергового по станції, яка надала невірні інструкції машиністу локомотива.

Наразі поблизу станції Нігин тривають відновлювальні роботи. Керівники «Укрзалізниці» обіцяють: рух потягів відновиться у найближчий час.

Автор: Тетяна Новак