Новини
Події

Понад 2000 дітей взяли участь у спортивному святі на Хмельниччині

У Міжнародний День захисту дітей громадська організація «За конкретні справи» провела масштабне свято дитинства. Під патронатом народного депутатат України Олександра Гереги відбулось масштабне спортивне свято «Спартакіада Поділля 2017». Представники всіх районів та міст області мали можливість позмагатись за першість у таких дисциплінах: міні-футбол, баскетбол, волейбол, легка атлетика,  спортивні танці, перетягування канату, туризм та «Ігри патріотів».

Традиційно захід розпочався з урочистої ходи учасників та гостей свята. У Чемеровецькому районі вулицями міста пройшли колони з найсміливіших туристів та  патріотів, у Дунаєвецькому районі вишикувалися футболісти та баскетболісти, Ярмолинецький район вітали легкоатлети та перетягувачі канату, а у Городоцькому районі урочистою ходою йшли волейболісти та кращі спортивні танцюристи області.

«Як і для кожного, для нашого району щороку цей день особливий. Адже у центральному парку збираються не лише мешканці міста та гості «Спартакіади», а й приїздять з усього району як дорослі, так і малі. Ми всі знаємо, що це свято, яке дарує безліч емоцій, неймовірні враження та позитив. Адже роботу  організації «За конкретні справи»  і нашого народного депутата України Олександра Гереги знають всі. І дуже приємно, що з кожним роком бажаючих взяти участь у заході більшає», – розповіла голова Чемеровецької районної ради Світлана Павлишина.

На кожному майданчику велася запекла боротьба, учасники прикладали максимум зусиль аби отримати перемогу. Судді були вражені рівнем підготовки, адже порівняно з минулим роком діти приїхали ще більш загартовані та натреновані. А це свідчить про неабияку популяризацію спорту завдяки подібним заходам.

Попри втому та хвилювання, усі команди намагались підтримувати не лише себе, а й представників інших районів. За їхніми словами, це видовище варте уваги і дозволяє почерпнути для себе щось корисне. Не менше задоволення серйозним підходом дітей та тренерів отримали і самі організатори.

«Це вже п’ятий  рік у Городку збираються кращі спортсмени серед школярів, аби вибороти першість та отримати свої нагороди. Варто відзначити, що цього року «Спартакіада Поділля» вразила своїми учасниками. Їхня підготовка була на такому високому рівні, що переможців неможливо було передбачити заздалегідь. Кожен викладався на повну. Відповідно і ми намагались зробити все можливе, аби всі пзалишилися задоволеними. Адже як для народного депутата Олександра Гереги, так і для всієї нашої команди організації «За конкретні справи» діти – це пріоритет. Приємно і те, що з кожним роком до нас бажають долучатися інші небайдужі люди, підприємці, депутати, громадські діячі, які з задоволенням стають нашими партнерами. А це свідчить лише про те, що все більше людей хоче вкладати зусилля саме у підростаюче покоління», – зазначила керівник проекту «Спартакіада Поділля 2017», помічник народного депутата України Олександра Гереги  Уляна Ткаченко.

Без перебільшення, у спортивному комплексі «Епіцентр», що у місті Городок, емоції зашкалювали під час нагородження. Адже, як завжди буває на змаганнях, були переможці та переможені.

За результатами змагань призові місця посіли:

Міні-футбол: 1 місце отримали гравці з Ізяславського району, 2 місце футболісти з Дунаєвецького району, бронзу повезли додому школярі з міста Нетішин.

Баскетбол: 1 місце вибороли спортсмени з Кам’янця-Подільського, почесне друге – посіли ярмолинецькі спорствени, бронзовими призерами та кубок за 3 місце отримали баскетболісти з  Хмельницького.

Волейбол: Золоту нагороду вибороли представники Деражнянського району, срібло – Дунаєвецького району, почесне третє посіли дівчата з Нетішина.

У петерягуванні канату найсильнішими виявились представники з Ярмолинецького району, деражнянські силачі отримали 2 місце, на третьому опинились представники Городоцького району.

Легкоатлетична естафета:  1 місце посіли спортсмени з Старокостянтинівського району, почесне 2-ге – з Хмельницького, нагороду за 3 місце вибороли дунаєвецькі спортсмени.

Ігри патріотів: кубок за перше місце отримали діти з Чемеровецького району, 2-ге місце –  Хмельницький, 3-тє – Теофіпольський район.

Спортивний туризм:  за перемогу нагородили туристів з Полонного, поступились переможцям представники Красилівського району, кам’янецькі мандрівники отримали третє місце.

Найбільшою інтригою для всіх присутніх було рішення суддів у категорії «Спортивні танці». Колективи один за одним демонстрували чудові вміння, гнучкість, пластику та відчуття танцю, тож журі було непросто. За спільним рішенням переможцями стали танцівники з  Хмельницького, сріблом нагородили колектив з Городка, а бронзою дівчат з Нетішина.

Ще більше втіхи у призерів «Спартакіади Поділля 2017» було від отриманих подарунків. За почесне третє місце кожен учасник отримав цінні подарунки, колективи, що вибороли срібло, мають сертифікати на отримання сучасних спортивних костюмів, а от чемпіони вже чекають на чарівну літню мандрівку, щоправда куди – для них поки що залишається таємницею.

Автор: Алла Самойленко