Новини
Інфраструктура

У Кам’янці-Подільському побачили додаткове джерело отримання газу

Кам’янецьке сміттєзвалище може давати прибутки. На засіданні комісії з питань дегазації полігону твердих побутових відходів генеральний директор НВФ “Інгаз” Станіслав Кубенко розповів присутнім про етапи втілення ідеї добування газу зі сміття і перспективи проекту.

За його словами, на сьогодні уже є чотири свердловини, які мають непоганий запас газу і можна було добувати від 8 до 25 куб.метрів газу на годину. Наразі фахівцями фірми проведений відбір проб і через кілька днів науковці дадуть результати аналізу добутого газу. Це дасть змогу визначитися з технологією добування та обладнанням, необхідним для цього.

Загалом планується облаштувати 35 свердловин. Якщо задум втілиться у життя, то суттєво збільшаться потужності виробництва електроенергії. А поки що проходять всебічні дослідження. Результати очікують за кілька тижнів. Певний час займе розробка проекту. Відтак, восени може початися будівництво. За умовами проекту, інвестор, який вкладе кошти у видобування біогазу  на кам’янецькому полігоні твердих побутових відходів, буде відраховувати 10% від прибутку місцевому КП “Спецкомунтранс”.

Джерело kam-pod.gov.ua

Автор: Алла Самойленко