Новини
Події

Самогонщиків у Ізяславському районі знаходять і карають

З метою посилення заходів, спрямованих на боротьбу з самогоноварінням, працівниками Ізяславського відділення поліції Славутського відділу поліції ГУНП в Хмельницькій області постійно проводяться профілактичні відпрацювання, під час яких зупиняється діяльність самогонних точок.

Зокрема, з початку 2017 року за виготовлення, зберігання без мети збуту самогону та апаратів для його виготовлення притягнуто до адміністративної відповідальності 9 жителів Ізяславського району.

Як повідомив виконуючий обов’язки начальника Ізяславського відділення поліції Олександр Кичатий, робота по боротьбі з самогоноварінням лягає на плечі дільничних офіцерів поліції. Зловживання спиртними напоями на Ізяславщині здебільшого спостерігається у сільській місцевості, де основна частина населення не має змоги працевлаштуватися та заробляти на життя.

Під час останнього профілактичного рейду в селі Тернавка Ізяславського району дільничні офіцери поліції в домогосподарстві 60-річної місцевої жительки вилучили і знищили на місці 150 літрів «закваски» та 6,5 літрів самогону. На жінку поліцейські склали адміністративний протокол за скоєння адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 176 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Слід нагадати, що згідно зі статтею 176 Кодексу України про адміністративні правопорушення — виготовлення або зберігання без мети збуту самогону або інших міцних спиртних напоїв домашнього виробництва або апаратів для їх вироблення — карається штрафом до 170 гривень. А згідно частини 1 статті 203 Кримінального кодексу України (заняття видами господарської діяльності, щодо яких є спеціальна заборона, встановлена законом) карається штрафом від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Такі дії, вчинені повторно, тягнуть за собою покарання у вигляді обмеження волі строком до п’яти років.

Інформація і фото “Партнер”

Автор: Алла Самойленко