Новини
Суспільство

Роботодавці Хмельниччини сумлінно сплачують єдиний соціальний внесок

За п’ять місяців поточного року роботодавці Хмельницької області перерахували до державних цільових фондів 1 мільярд 433 мільйони гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, що на 273 мільйони гривень більше від планового завдання. Виконання бюджетного призначення склало 124 відсотки.
Порівняно з відповідним періодом минулого року забезпечено приріст надходжень ЄСВ на суму 434 мільйони гривень, темп росту платежів на соціальні потреби досягнуто на рівні 143 відсотків.
У травні 2017 року платники податків Хмельниччини перерахували до казни  298,4 мільйона гривень єдиного соціального внеску, що на 99 мільйонів гривень, або на 150  відсотків більше, ніж у травні минулого року.
«Зростаюча динаміка надходжень з єдиного соціального внеску базується насамперед на збільшенні офіційних заробітків найманих працівників, які з 1 січня 2017 року отримують мінімальну заробітну плату у розмірі 3200 гривень, а також змінами у нарахуванні ЄСВ для фізичних осіб-підприємців. Водночас це обумовлено ефективною роботою у напрямку легалізації праці та «відбілюванням» ринку зайнятості населення. Причому ефект такої роботи у першу чергу досягається методом переконання та комунікації з роботодавцями», – зауважив начальник Головного управління ДФС у Хмельницькій області Сергій Ковальчук.
Єдиний внесок засобами програмного забезпечення автоматично розподіляється Державною казначейською службою України за видами загальнообов’язкового державного соціального страхування відповідно до визначених пропорцій та перераховується за призначенням – на рахунки, відкриті в Державній казначейській службі на ім’я фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування і пенсійного страхування.
Своєчасна сплата єдиного соціального внеску гарантує громадянам право на соціальний захист на випадок безробіття, нещасних випадків чи професійних захворювань, пенсійне забезпечення та інші виплати.

Джерело: ДФС у Хмельницькій області

Автор: Алла Самойленко