Новини
Події

Село Плужне на Ізяславщині матиме новий храм

5 червня у селі Плужне Ізяславського району освячено місце, де згодом постане новий храм. Владика Антоній, правлячий архієрей Хмельницької єпархії УПЦ КП, у співслужінні місцевого і прибулого з інших місць духовенства, звершив Божественну Літургію, яка почалася о 10-й годині ранку. Після Служби Божої всі присутні хресною ходою вирушили до місця будівництва нового храму. Там було звершено чин заснування церкви і поставлення хреста та освячення наріжного каменя.

Місцева громада української церкви запросила владику тому, що нині в неї не тільки престольний празник, але було велике бажання, щоб сам архієрей освятив місце для будівництва нового храму. Досі для вдоволення своїх духовних потреб громада збиралась у пристосованому під церкву приміщенні, де настоятелем є протоієрей Юрій Приймак.

Отримати земельну ділянку під новий храм було складно, адже місцева влада, зокрема сільський голова, не приховує свого негативного упередженого ставлення до УПЦ КП та прихильна до московської церковної юрисдикції. Однак, завдяки  жертводавцям і меценатам, серед яких є директор Плужнянської санаторної школи пан Валентин Климчук, справа будівництва нового храму зрушилась з місця. Багато для цього зробив також районний благочинний – протоієрей Володимир Ковальчук.

У закладенні храму взяли участь мешканці села, серед яких були й наймолодші прихожани.

Джерело cerkva-km.info

Автор: Алла Самойленко