Новини
Суспільство

Депутат від Хмельниччини Сергій Лабазюк – за мораторій на продаж землі

Аграрії знову вийшли під стіни парламенту з вимогою не допустити продажу землі сільськогосподарського призначення.  У мітингу, який пройшов у середу, взяли участь більше 1000 фермерів з усієї України.

Серед гасел мітингу – “Депутати, не продавайте Україну!” і “Не дамо продати землю!”.

Спікер парламенту А. Парубій відмовився зустрічатися з делегацією аграріїв, які принесли йому проект земельної реформи де  йдеться про запровадження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення до 2025 року.

В свою чергу депутати-представники профільного аграрного комітету черговий раз наголосили на підтримці селян щодо продовження запровадження мораторію до того часу, поки не буде розроблена «дорожна карта земельної реформи».

Зокрема, народний депутат Сергій Лабазюк зазначив, що наразі в Україні немає можливостей для запровадження ринку земель сільськогосподарського призначення.

“Позиція аграрного комітету і особисто моя наступна – ми точно не маємо сьогодні ні технічної, ні юридичної можливості розпочати ринок землі. У нас є низка проблемних пунктів на законодавчому рівні, які не врегульовують, хто має купувати землю, по якій ціні мають купувати землю, як ми захистимо вітчизняного виробника, фермера і так далі”, – пояснив Лабазюк.

Під час круглого столу, який стосувався земельного питання, С. Лабазюк також додав, що аграрний комітет пропонує вводити експериментальний обіг земель сільськогосподарського призначення. Зокрема, в перші три роки після відкриття ринку продавати землю, яка знаходиться у державній власності і в обмеженій кількості.

На думку Лабазюка, це дозволить виявити та виправити недоліки, які можуть з’явитися в процесі функціонування ринку земель сільськогосподарського призначення.

http://www.epravda.com.ua/news/2017/06/6/625711/

 

 

 

 

 

Автор: Алла Самойленко