Новини
Культура

Міжнародна виставка ілюстрації Pictoric розповість хмельничанам, що означає любити життя

“До речі, життя чудове”- міжнародна виставка ілюстрації Pictoric, яка вперше була презентована на фестивалі «Книжковий Арсенал» у травні 2017 році, вже у червні цього ж року буде презентавана у арт-центрі MASLO.
Експозиція уміщує понад 50 іноземних та українських ілюстраторів, які представлять свої роботи як візуальну відповідь на вічне питання: Що означає любити життя?

У повсякденному житті ми часто стикаємося зі штучними «позитивними» картинками, які щось продають, з уїдливою карикатурою на політичні теми. Онлайн висміюємо ляпи та незвичні явища в численних мемах. Однак чи є альтернатива поспіхом створеним демотиваторам – сатира, яка спонукає рефлексувати над побаченим, прочитаним, пережитим? Нам досі бракує життєствердних творів, які говорили би «гумористично про вади» і «про пустощі, про вибрики на волі,про спалахи вітальні й життєлюбство, й гарячу кров», як писав Шекспір.

Це проект про життєлюбність, іронічне ставлення до життєвих проблем, і що важливо – самоіронію – те, що не дає спинитись, опустити руки або стати зарозумілим. У світі поганих новин, збройних конфліктів і кризи ми маємо шукати світле, творити і рухатися вперед.

Виставка триватиме до 13 липня 2017 року

Автор: Адміністратор сайту