Новини
Суспільство

На Хмельниччині допомогли родинам погорільців

Родина Попадюків, мешканців села Грибининка Старокостянтинівського району,   29 травня внаслідок пожежі втратила будинок.

З гарного будинку залишились лише стіни – вогонь знищив майже все. В кімнатах і сьогодні стоїть запах згарища, а вся родина вимушена жити у сусідів.

«Це ніч була, ми з онучкою вже спали, розбудив трирічний онук, сказав, що в будинку пожежа. Я Богу дякую за, те, що ніхто не постраждав. Та в перші дні просто опускалися руки: не лишилося нічого», – з страхом в очах пригадує господиня будинку Галина Петрівна.

На допомогу прийшли мешканці села, ще більше зробив місцевий сільський голова, який підключив небайдужих, порадив звернутися і в приймальню народного депутата України Олександра Гереги, що у Старокостянтинові.  «Знаємо, що Олександр Володимирович Герега робить багато добра, не відмовляє людям, котрі потрапили у біду. Тому й звернулися. Його представники у нашому районі оперативно прийняли звернення та вже за декілька днів повідомили, що будуть необхідні матеріали для відновлення будинку. Не вірилось, що так буде, та цей випадок переконав, що наша Україна багата на добрих людей», –  розказує пані Галина.

Сусіди вже радили придбати нове обійстя, адже тут роботи дуже багато. Та господиня й уявити собі не могла, як це – залишити рідне подвір’я, де пройшло все життя. Перебуваючи на Старокостянтинівщині, депутат Хмельницької обласної ради від політичної партії «За конкретні справи» Вадим Лозовий відвідав родину Попадюків,  аби пересвідчитись в наданні допомоги. Запевнив, що це ще не все.

«Ми працюємо за таким принципом: не можна залишати людей сам на сам з бідою. Пожежа – лихо, до якого не можна бути готовим, тому завжди оперативно відгукуємось на подібні звернення. Окрім покриття, надамо й все необхідне для електромережі. Все має бути якісне, адже від цього залежить безпека людей, що живуть в помешканні», – прокоментував Вадим Миколайович.

Також днями депутат Хмельницької обласної ради Олександр Савчук з приємною місією завітав у села Демківці та Жабинці Чемеровецького району. Там внаслідок пожежі постраждали Ольга Шептицька та Галина Красноход. Від народного депутата України Олександра Гереги постраждалим надали цент, шпаклівку, плити ОСБ, лати, вхідні та міжкімнатні двері, меблі, посуб інші потрібні у побуті речі.

Це не вперше, коли команда народного депутат України Олександра Гереги оперативно приходить на допомогу людям, що постраждали внаслідок пожеж. Переконують: так працюватимуть і надалі, адже це той випадок, коли об’єднавши зусилля, можна подолати наслідки вогняної стихії та повернути людей до спокійного комфортного життя.

Автор: Алла Самойленко