Новини
Суспільство

У інтернатних установах Хмельниччини підопічні лікуються на 3 гривні у день

Система соціального захисту населення на Хмельниччині охоплює 28 інтернатних установ, у яких станом на 01.05.2017 року проживає 1732 мешканці. Мешканці Інтернатів забезпечені м’яким та твердим інвентарем, одягом та взуттям, продуктами харчування, медикаментами.

На утримання Інтернатів протягом І кварталу 2017 року з обласного бюджету за загальним фондом затверджено асигнувань на загальну суму 26,671 млн. грн. За цей період надійшли кошти спеціального фонду в сумі 6,348 млн.грн.

На одного підопічного в середньому по області в день витрачається на медикаменти 2,98 грн., на харчування – 44,93 грн.

На проведення капітальних ремонтних робіт з коштів обласного бюджету виділено 4366,8 тис.грн.

Значну частину в забезпеченні мешканців продуктами харчування вносять допоміжні господарства. В цілому за три місяці інтернати області забезпечили свої потреби в м’ясі на 42,0%, молоці на 54,1%, овочах на 12,8%.

Налагоджено співпрацю підвідомчих установ з благодійними фондами, за перші три місяці 2017  року сума позабюджетних надходжень складає 514,1 тис. грн. Активізовано роботу з цього питання Меджибізьким, Зяньковецьким, Китайгородським Інтернатами.

Результати роботи були оприлюднені на виїзному засіданні колегії Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації на базі Полонського та Самчиківського будинків-інтернатів для громадян похилого віку та інвалідів 6 червня. У роботі колегії взяли участь голова обласної ради М. Загородний, директор Департаменту фінансів обласної державної адміністрації С.Пенюшкевич та керівництво Департаменту соціального захисту населення.

Джерело: hmsoczahist.com.ua

Автор: Алла Самойленко