Новини
Кримінал

Хмельницькому пенсіонеру-підривнику інкримінують умисне вбивство

Як повідомлялось раніше, вчора в Хмельницькому по вул.  Західно- Окружній поблизу АЗС “WOG” пролунав вибух. Правоохоронці встановили, що між групою чоловіків виник конфлікт на грунті розподілу майна, у розпалі якого 65-річний пенсіонер підірвав бойову гранату «РГД-5».

Два чоловіка вели спільний бізнес, побудували складське приміщення в якому зберігали різноманітні будівельні матеріали. В планах було, ще будівництво будинку. Але щось пішло не так і між чоловіками виник конфлікт.

Зі слів потерпілого, 47-річного чоловіка, що нібито напарник вирішив вивезти матеріали зі складу, без його відому. Він звертався до нього з проханням заладити непорозуміння, проте останній не відреагував.

В той день пенсіонер знову почав вивозити зі складу матеріали, потерпілий приїхав із двома друзями, щоб все ж таки домовитись. Під час спілкування між чоловіками виник конфлікт. Пенсіонер сказав, що зараз повернеться і пішов на другий поверх приміщення. Через пару хвилин, вийшов з приміщення, в руках в нього була бойова граната “РГД-5”, видьорнув чеку і жбурнув в купу каміння.

 В цей час чоловіки зрозуміли, що він не жартує і розбіглись в сторони, хто куди. Співвласник в цей час вирішив перебігти в інше безпечне місце, але не встиг – граната вибухнула. Наразі чоловік отримав тілесні ушкодження в вигляді осколкового поранення в область спини та гомілки правої ноги, направлений до лікарні. Потерпілого оглянуто, надано допомогу та відправлено додому.

З місця події вилучено запобіжну чеку від запалу гранати, металеві осколки гранати. За даним фактом подія внесена до ЄРДР за ознаками вчинення кримінально правопорушення, передбаченого ч.2 ст.15, п.5 ч.2 ст.115 КК України «Умисне вбивство», карається позбавленням волі на строк від семи до п’ятнадцяти років.

На даний час пенсіонер перебуває в ізоляторі тимчасово утримання, з його слів, де взяв гранату, пояснює, що знайшов в цьому ж приміщенні на складі. Він хотів злякати хлопців, але не думав що вона зірветься і все так обернеться. По даному факту проходить перевірка, з’ясовують більш детально причини поді

Автор: Адміністратор сайту