Новини
Суспільство

На Хмельниччині на розвиток громад з державного бюджету виділено 5 мільйонів гривень

Уряд врахував пропозиції народного депутата України Сергія Лабазюка і виділив 5 мільйонів гривень на соціально-економічний розвиток його виборчого округу № 188, до якого входять Хмельницький та Волочиський райони, а також місто Волочиськ та частина обласного центру.

Таке рішення було прийнято відповідно до статті 28 Закону України “Про Державний бюджет України на 2017 рік”.

Згідно розпорядження КМУ№ 310-р, кошти направлені на підтримку та розбудову навчальних та виховних закладів, будинків культури, капітальний ремонт мереж вуличного освітлення мереж водопостачання та опалення, закупку комп’ютерної техніки для загальноосвітніх закладів.

Як зазначив народний депутат, такі результати – це спільна робота усіх гілок влади на місцях, починаючи від сільських та голів ОТГ, закінчуючи депутатами районних рад.

«Вивчення проблем округу, постійний діалог з громадами, робота моїх помічників та депутатів від політичної партії «Поруч»  дають свої результати. Нам цього року знову вдалося домогтися виділення з державного бюджету коштів на розвиток сільських та міських територій», – сказав народний депутат Сергій Лабазюк.

Згідно статей, кошти на рахунки місцевих рад вже почали надходити. Так, станом на 12.06.2017 року 1,160 тис. грн вже надійшло до Волочиського районного, Війтовецької та Волочиської міської ОТГ.  А вже після проходження усіх необхідних процедур  в управліннях казначейства кошти потраплять на інші передбаченні Урядовим рішенням рахунки.

Нагадаємо, така робота народного депутата Сергія Лабазюка проводиться вже не вперше. Минулого року завдяки його сприянню громади на місцях отримали сучасні  коп’ютерні класи, оновлені будинки культури, перекриті та утеплені школи та дитячі садочки, оновлені мережі вуличного освітлення, водопостачання та дороги.

 

Автор: Алла Самойленко