Новини
Події

Стародавньому Меджибожу – 871 рік

11 червня 2017 року стародавній Меджибіж відсвяткував свою 871 річницю. Одне з найдавніших Подільських містечок було створене у 1146 році, коли київський князь Ізяслав Мстиславич передав у власність Святославу Всеволодовичу 5 міст, серед яких «Межибоже». Письмові згадки про Меджибіж згадуються в історичних хроніках на 110 років раніше за Львів і на 228 років раніше за Кам’янець-Подільський.
Свято було організоване Меджибізькою об’єднаною територіального громадою на чолі із Михайлом Демковим та Державним історико-культурним заповідником “Межибіж”, керівником якого є Олег Погорілець. Також на урочистості були запрошені представники від народного депутата України Віктора Бондаря – голова фракції партії «Відродження» у Летичівській районній раді Анатолій Гулько та помічник-консультант народного депутата України Максим Смірнов.
Святкування розпочалось урочистими привітаннями від організаторів дійства, а також із вітальним словом виступив помічник народного депутата Максим Смірнов, який від імені Віктора Бондаря разом із Анатолієм Гульком, нагородив вітальними листівками та грошовими винагородами місцевих жителів, які активно приймають участь у розвитку містечка Меджибожа.
У святкуванні Дня селища також взяли участь різноманітні вокальні колективи, хорові ансамблі, дитячі танцювальні гуртки та жителі із сусідніх сіл.

Автор: Алла Самойленко