Новини
Події

З України видворено іноземця, якого затримали на Хмельниччині

Як повідомлялося раніше, у Хмельницькій області нещодавно відбулася нарада, де говорилося про діяльність для цілеспрямованої боротьби з торгівлею людьми та запобігання  іншим злочинам, пов’язаним з незаконною міграцією на території України. У ході наради були обговорено питання щодо законності перебування іноземців на території України. Минулої п’ятниці, 9 червня 2017 року, працівниками сектору організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення УДМС України в Хмельницькій області спільно з співробітниками ГУНП в Хмельницькій області, «Шепетівської виправної колонії (№98)» було організовано заходи що виявлення іноземців, із числа осіб звільнених з місць позбавлення,  які порушують правила перебування на території України.

Під час зазначених заходів було виявлено гр. Білорусії, який звільнився з місць позбавлення волі по відбуттю строку покарання (було засуджено до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна за ч.2 ст. 185, ч.3 ст.15, ч.2 ст. 296, ч.3 ст.187, ст.70 КК України), який знаходився на території України без будь яких законних підстав та не мав жодних документів, які б надавали право останньому знаходитись на території України на законних підставах. Працівниками Управління було вжито заходів щодо його ідентифікації через Посольство Білорусії в Україні.

На підставі статті 30 Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» за адміністративним позовом УДМС України в Хмельницькій області, Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області винесено постанову про примусове видворення з території України зазначеного іноземця.

09 червня 2017 року з метою контролю за виконання постанови Шепетівського міськрайонного суду, працівниками міграційної служби спільно з співробітниками РПСОП «БОГДАН» ГУНП в Хмельницькій області забезпечено супровід зазначено іноземця до пункту пропуску «Доманове» та для примусового видворення передано військовим Луцького прикордонного загону Північного регіонального управління ДПС України впс «Доманове».

Відносно гр. Білорусії було прийнято рішення про заборону в’їзду в Україну строком на 5 років.

Організація роботи по протидії нелегальній міграції залишається одним із пріоритетних напрямків діяльності ДМС України і знаходиться на постійному контролі керівництва Управління ДМС України в Хмельницькій області.

Джерело dmsu.gov.ua

Автор: Алла Самойленко