Новини
Суспільство

Податківці Хмельниччини допомогли 848 громадянам офіційно працевлаштуватися

З початку 2017 року за результатами заходів, проведених фахівцями Головного управління ДФС у Хмельницькій області, залучено до офіційного працевлаштування 848 громадян, які не були оформлені згідно вимог законодавства роботодавцями.
Також 356 фізичних осіб отримали державну реєстрацію як суб’єкти підприємницької діяльності.
Загалом за результатами контрольно-перевірочної роботи у 13 підприємств та 4 фізичних осіб-підприємців податківці виявили виплату заробітної плату та інших доходів з порушенням вимог податкового законодавства. Як наслідок, донараховано 2,9 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб та 60 тисяч гривень єдиного внеску.
Як зазначають провідні фахівці управління доходів та зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Хмельницькій області, завдяки суттєвому зниженню ставки єдиного внеску працедавці отримали можливість  спрямувати на збільшення фонду оплати праці додаткові кошти. Водночас, щоб мати соціальні виплати в зв’язку з певними життєвими обставинами та пенсійне забезпечення в майбутньому громадяни теж повинні бути більш уважними до питання перерахування визначених законом платежів з їх заробітної плати.

Джерело km.sfs.gov.ua

Автор: Алла Самойленко